Heeft u vragen? Bel 0314 – 343 230 of stuur een WhatsApp Whatsapp

Marktontwikkelingen in sierbestrating

06-06-2024
Bij A18 Sierbestrating houden we de marktontwikkelingen en trends in sierbestrating nauwlettend in de gaten om onze klanten altijd van de beste producten tegen de scherpste prijzen te kunnen voorzien. Dit jaar zien we een aantal interessante verschuivingen in de markt die we graag met je delen.

Prijsverlagingen op betontegels

Een van de meest opvallende ontwikkelingen dit jaar is de prijsverlaging op een groot deel van ons assortiment betontegels. Door grotere inkoopvolumes kunnen we deze tegels nu voordeliger aanbieden. Dit geldt met name voor onze speciale serie Tegula, een hoogwaardige tegel in het formaat 60x60x4 cm. Deze tegels hebben een kwalitatief goed verdichte deklaag en zijn één keer geïmpregneerd, beschikbaar in drie populaire kleuren. Je kunt deze tegels bij ons verkrijgen voor slechts € 21.50 per m².

 

Ook onze altijd populaire Colore 60x60x4 cm serie is nu voordeliger dan ooit. Deze tegels zijn geborsteld en twee keer geïmpregneerd, wat ze zeer onderhoudsvriendelijk maakt. Waar deze tegels in 2023 nog € 29.95 per m² kostten, kunnen we ze dit jaar aanbieden vanaf € 25.95 per m². Bovendien zijn ze direct uit voorraad leverbaar in acht verschillende kleuren, waarvan er drie voorzien zijn van een speciale Sparkle uitvoering. 

 

Stijgende populariteit van gebakken klinkers

Gebakken klinkers staan bekend om hun duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en kleurvastheid. Dit jaar zien we een interessante verschuiving: het prijsverschil tussen beton- en gebakken klinkers is kleiner geworden. Hoewel de prijs van betonklinkers licht is gestegen, zijn de gebakken klinkers door gunstige inkoop juist goedkoper geworden. Waar het prijsverschil in 2023 nog het dubbele was, scheelt het nu soms nog maar een paar euro per m². Dit maakt gebakken klinkers een aantrekkelijkere optie, en we zien dan ook een toenemende vraag naar deze producten.

 

Historisch lage prijzen voor keramische tegels

Ook op het gebied van keramische tegels zijn er belangrijke ontwikkelingen. Door dalende gas- en grondstofprijzen en een toegenomen aanbod dankzij de bouw van een van de grootste en modernste keramische fabrieken ter wereld, zijn de prijzen van keramische tegels historisch laag. Vooral de 3 cm dikke full body tegels zijn nu zeer voordelig. Deze tegels, die medio 2023 nog boven de € 60 per m² lagen, kunnen we nu al leveren vanaf € 39.95 per m². Deze dikkere tegels zijn eenvoudig te verwerken en zorgen voor een strak eindresultaat. In combinatie met de juiste voegmortel creëer je een zeer onderhoudsvriendelijk terras.

 

De ontwikkelingen van dit jaar bieden zowel nieuwe als bestaande klanten veel voordelen. Met prijsverlagingen op diverse soorten tegels en klinkers, en de steeds aantrekkelijker wordende opties voor gebakken klinkers en keramische tegels, is er voor ieder wat wils. Bij A18 Sierbestrating staan we klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de beste bestrating voor jouw project. Bezoek ons voor meer informatie en ontdek hoe jij kan profiteren van de laatste markttrends en ontwikkelingen.